משחק איך אני מרגיש? –
משחק להכרת הרגשות השונים.
ככל שנקדים לחשוף את ילדינו לרגשות ונאפשר להם להביע אותם, כך נגדיל את היכולת שלהם לפתח אישיות בריאה, לתקשר עם חבריהם ולהבין אותם, ואף לשלוט ברגשותיהם במידת הצורך. משחק זה, העוסק ברגשות, מעודד שיח רגשי בקרב ילדינו ומסייע להם להבין את עולמם הפנימי ולדבר על הרגשות שלהם בחופשיות ובנוסף לגלות רגישות כלפי האחר.
במשחק איך אני מרגיש – השחקנים יצטרכו לגלות איזה רגש מופיע על הקלף שעל ראשם, יכירו את סוגי הרגשות השונים וילמדו כיצד להביע אותם.
הוראות המשחק:
ניתן לשחק באחד משני האופנים הבאים:
משחק השאלות:
כל שחקן לוקח רצועה ומניח אותה על ראשו. מערבבים את הקלפים ומניחים אותם בערימה כשפניהם כלפי מטה. כל שחקן בתורו, לוקח קלף מהערימה ומניח אותו על הרצועה שעל ראשו, מבלי לראות איזה רגש מופיע על הקלף. השחקן שעל ראשו מונח הקלף, מנסה לגלות איזה רגש מופיע עליו. שימו לב! על השחקן לשאול את השחקנים שאלות שהתשובות עליהם הן "כן" או "לא".
דוגמאות לשאלות: איך אתה מרגיש כשאתה מעניק או מקבל מתנה? איך תרגיש כשאדם קרוב אליך נסע לזמן רב לחופשה? קיבלת תוצאה טובה במבחן, מה הרגשת? חבר התעלם ממך, כיצד תרגיש? ועוד
ברגע שהשחקן מתחיל לשאול שאלות, יש להפוך את שעון החול. מותר לשחקן לשאול שאלות עד ששעון החול אוזל. אם השחקן לא מגלה איזה רגש מופיע על הקלף עד שהשעון החול אוזל, התור עובר לשחקן הבא. לחלופין, שחקן שמגלה איזה רגש מופיע על הקלף לפני ששעון החול אוזל, מקבל אסימון ומחזיר את הקלף לתחתית הערימה. המנצח: השחקן שמצליח לצבור את מספר האסימונים הרב ביותר.
משחק הפנטומימה:
במקום שהשחקן שעל ראשו מונח הקלף ישאל שאלות, שאר השחקנים מנסים להמחיש לו באמצעות פנטומימה איזה רגש מופיע על הקלף. הופכים את שעון החול, ובאמצעות פנטומימה עוזרים לשחקן לגלות איזה רגש מופיע על הקלף. ברגע ששעון החול אוזל, התור מסתיים. אם השחקן לא מגלה איזה רגש מופיע על הקלף עד ששעון החול אוזל, התור עובר לשחקן הבא. לחלופין, שחקן שמגלה איזה רגש מופיע על הקלף לפני ששעון החול אוזל, מקבל אסימון ומחזיר את הקלף לתחתית הערימה. המצנח: השחקן שמצליח לצבור את מספר האסימונים הרב ביותר.
מה בקופסה?
3 רצועות לראש
24 קלפי רגשות
שעון חול
24 אסימונים
גיל: 3+
משתתפים: 2-3