Gastromapa x Wolt

Tak jsme si s Lukášem Hejlíkem řekli, že si trošku pohrajeme a vybereme pražské podniky, ve kterých byl, které zmapoval do své Gastromapy ?, a ze kterých si zároveň můžete objednat přes Wolt. Gastromapa Lukáše Hejlíka, to je totiž známka kvality a toho nejlahodnějšího jídla, že ano! Tady jsou! ? Ke každému podniku nám Lukáš napsal svůj postřeh a nezapomněl ani na pár hashtagů, které restauraci výstižně definují. Pojďte si udělat chuť! ?

Tohle je Lukáš. Lukáš má rád dobré jídlo. Be like Lukáš.

Lukáš Hejlík, známý to český herec, moderátor a milovník dobrého jídla je skoro pořád na cestách. Vlaky, auta, představení, akce, ale taky dobré jídlo a poznávání nových restaurací. Dali jsme hlavy dohromady a našli 20 pražských míst (a seřadili je alfabeticky), která Lukáš zmapoval do Gastromapy a jejichž dobroty si můžete dát i vy. Třeba přes Wolt. V aplikaci pak najdete hned nahoře kolotoč, kde z restaurací můžete vybírat a objednávat jedna radost ?

Bánh Mì Makers

Přišli brzo s opravdu pěkným, stylovým bistrem. Nedá se jim upřít, že dělají opravdu jedno z nejlepších #bunbonambo, mají i perfektní závitky. Vietnamci se u nás museli 20 let schovávat za čínskou a thajskou, teď konečně bodujou se svou národní kuchyní. #atadytoumi!

#vietstromuprostredceska #bunbonambovis #vietnamskastylovka

Bistro 8 Letná

Když #ivajakesova otevírala bistro na místě, kde ještě nic nebylo, všichni se chytali za hlavu. Teď kolem ní vyrostla celá čtvrť a je to oblíbená destinace letenských #hipsters i všech dalších, kteří znají jejich skvělé snídaně, brunche, obědy, svačinky i večeře. A taky #superkafe.

#kdehipsteridavajidobrounoc #osmickanaprazesedm #kazdoudennidobu

BlackDog Cantina

Bože, burgery z Berouna zná každý, začali je dělat i v Praze. Ale bacha, tahle parta si nebezpečně dobře hraje s uďákama a dělá #faboloussmokybbq . Pro Čechy BBQ často pořád znamená jen omáčku, ale věřte, že tady grilují v kouři jak vzteklí. Když si dáte jejich #americanbbqplate, budou vám prsty vonět kouřem dva dny.

#cernejpesdiktuje #praveamerickebbq #prstivonidvadny

Dish

Dish má obrovskou nevýhodu! Že je jako jeden z nejlepších ve hře už tak dlouho. Burgery sebou nesou vášně a fanouškovství, ale Dish tu byl, je a bude. Taková ta stará hláška, která se samozřejmě říkala s nadsázkou, tedy, že #procdelatburgerykdyzjetudish, občas prostě strašně sedí!

#mostlegendaryburgerpoint #burgertrendsetter #myfavdish

Donut Shop

Monika a Jirka Mahrovi dokázali ve svém Coffeeroomu na Korunní, že se dá i na Vinohradech otevřít malý Londýn. A světový je i jejich druhý podnik #placetobe, na Jiřáku. Krásný Donut shop a jejich #mfcgooddonuts ve spojení s výběrovou kávou jsou opravdovou lahůdkou. Myslí i na vegany a dělají to prostě parádně!

#kafeadonuty #englishfriendly #londynvpraze

Fresh & Fat

Super nakombinované menu vám trochu zamotá hlavu. Nevíte #cosidatdriv. Ať je to něco víc #fresh, mají tu #mrakysalatu nebo rafinovaného, pak to bude docela #fat. Nicméně to té míry, pokud je tuk zdravým nositelem chuti. A že je! Tak co to bude? #zebraBBQ , #telecisteak nebo nebo #seafood?

#alespisfresh #trebachobotnice #aleprocnefat

George Prime Burger

Známý steakhouse, který jede #USDAmaso, tedy maso, které má punc amerického ministerstva zemědělství a kterého jde na vývoz jen tři procenta produkce, má teď i svůj burger house. A dělají to stejně skvěle. Menu se dost liší od jiných #burgerpoins.

#burgersejirukama #vysokysloupecstesti #jirkatodelaprajmove

Hoja Bistro

Taiwan je plný jídla, jeho ulice žijou strávníky dlouho do noci, ba přímo do rána. To se tu snaží v #hojabistro rozjet #chefwang. Zkuste jeho #luroufan, se sojovkou a vínem vařené mleté vepřové, které se servíruje s rýží. Anebo hovězí dušené v taiwanském koření, pro změnu s nudlemi.

#taiwanznamenajidlo #stinkytofu #avejcesamozrejme

Jam & Co.

Když Mike Trafik otevřel Jam, hodně se o tom mluvilo. Ta lokalita je dobrá, ale možná restaurace přichází s konceptem, který je trochu výš, než pařmenská cílovka navštěvující #novyberlin ve #vrsovicehood. Menu restaurace je hravé, prolíná Asii, Španělsko, českou, zdravou i prasáckou.

#miketrafikvarinejenombeaty #jamdlouhodonoci #vsrdcihipsteru

Kalina Anežka

Mirek Kalina je opravdu #frajer. Někomu to může vadit, ale ten chlap má pevnou ruku a ve své kategorii #finedining patří k nejlepším hráčům. Odvádí skvělou práci a jíst #kalinadishes znamená užívat si.

#kalinajefrajer #finediningazdomu #masterchefmirek

Momoichi

Málokdo dotáhl svůj koncept napřísno jako Jirka Skipp Ondráček. Už během příprav se Momoichi na sockách stalo #nejsledovanejsiprojekt. A co je důkaz jejich absolutnosti? Že to očekávání naplnili. Kreativní kuchyně jede trend #silkroadbistro. A nepodceňuje ani kafe, víno, vlastně nepodceňuje vůbec nic.

#nejprisnejsikoncept #kafejidlovino #ejzahood

Mozaika Burger & Co.

Pět rafinovaných burgerů jako pět základních cest, kudy se vydat, když máte chuť na řádný štěstí, které se dá chytit do šesti prstů. Tady si s tím dost hrajou. A neváhejte zkusit #buffalokridla nebo grilovane #chapadlakalamara. Každá část Mozaiky je super.

#burgerysnapadem #anenitojenonich #stestidosestiprstu

Oh Deer Bakery

Lukáš je borec z Opavy, co přišel do Prahy s konceptem, který jí pomotal hlavu. Jeho cronuty se objevily hned ve feedu nejvlivnějších foodies. Vydat se pro jeho #koblihocroissant po poledni znamenalo riskovat, že už nebudou. Tady se odstartoval trend otevřeno do #soldout.

#gastroraketa #jenabynebylosoldout #cronutyodjelena

PAPRIKA

Izraelská kuchyně je ve světě opravdu trendy, u nás funguje zatím jen v bistru velkém jako krabička od sirek. Ale je to skvělé, všechny klasiky jako #hummus, #falafel, #babaganush, #shakshuka nebo #shawarma, to jsou pro většinu Čechů bohůžel stále ještě #nepoznanelahudky.

#tohlejetrendy #jakovyletdoizraele #hummusfalafelshawarma

Pipca

Kuřata po zásluze dostávájí zasloužené pozornosti. Už to není jen #nejlevnejsimaso. Naopak! Stává se z nich #supersurovina, se kterou si lze hrát. A to přesně ukazuje Pipca, to ví už #kazdapipka. Super prostředí, super nabídka, super jídlo.

#uzanipip #kuratajedou #sakrahezkejpodnik

Rybistro

Ryby a #seafoodpotvory to je prostě dobrota! Když to někdo dělá ještě tak #sakrahezky jako Rybistro, je to prostě ještě #vyssipozitek. Úžasné mňamky z vody, až na talíř a k tomu víno, to je okamžitý #transportkmori.

#jeliborybu #skoctenahacek #jirakjeirybak

Salt’n’Pepa kitchen

Radovan a Zuzana jsou blázni! Jako jedni z prvních nastartovali foodtruck a trhali vepřové do housky, aby se mohl rozjet naplno trend #pulledpork. Jejich halloumi burger je vegetariánské #musthave. A do toho zůstávají ostře styloví!

#sulapeprburgery #slovenskastylovka #raponetwo

V Zahradě

Je to fakt #brutalniromantika, ta zahrada. Ale i ta zastřešená zimní zahrada. Nemluvě o jídlu. Ať už je to ryba z #chabrybarny od Kalendů, zvěřina nebo jakákoliv #domacidobrota z udírny, která je na dvoře restaurace. V zahradě je něco jako pražský utajený poklad.

#jakozefaktvzahrade #romantikajakkrava #utajenypoklad

Wings Point

To je přesně jasná věc, křídla oblétají svět. Tak proč si je nedat v Praze. #wingspoint je opravdu ta pravá adresa, když si chcete dát tuhle #lahoodku a chcete mít jistotu, že si s tím dal někdo práci a pustil do věci, která nabízí #velkoukreativitu trochu fantazie, nejenom to #vykoupalvkecupu.

#kridlajsoutrend #letitoproste #letnahood

Tak hurá na to!

Dobrou chuť! ?