Verden rundt i København – autentisk mad tilberedt som en indisk husmor ville have gjort

Midt iblandt Kødbyens kridhvide slagteboder finder du én dør, der leder dig direkte til det kulinariske mekka 🌈 du kan finde i den indiske Punjab-region 🌍. Vi taler selvfølgelig om Restaurant BollyFood 🎊 en af byens mest autentiske indisk-pakistanske restauranter, som er resultatet af en stærk kærlighedshistorie 💜– både mellem ejerne Caroline Harby Iqbal og hendes mand, men også 💜 💛 💚 til pakistansk madkultur, traditioner og familieliv 👨‍👩‍👦‍👦🍛💥.

”Min mand er af Pakistansk oprindelse, og han ville gerne lave en restaurant, der serverede det samme mad, som hans mor lavede 👸🏽 – blød cremet butter chicken, der kæler for ganen, spicy lamb shorba, der prikker på tungen 🤤. Autenciteten er i centrum, og det, der er specielt ved os, er, at vores mad er tilberedt af pakistanske husmødre, som bruger egne familieopskrifter📜, som er gået i arv, generation efter generation – opskrifterne er en af de højt skattede familiehemmeligheder🍽🔮✨”.

Og netop dét at have en stab af ægte pakistanske kvinder i køkkenet, som alle har taget traditionerne fra hjemmet med sig 💗, har været nøglen 🗝 til  BollyFood’s succes. Ikke blot sikrer det en unik smagsoplevelse👌🏽🥇 – det rummer også et social-økonomisk element, der passer godt til Carolines livsfilosofi og brændende ønske om at give disse kvinder mulighed for at integrere sig gennem deres arbejde 👩🏽‍🍳👊🏽.

Lokalet vi sidder i er farvestrålende indrettet med unikt håndplukket indisk-pakistansk interiør, og væggene er beklædte med bjergtagende fotos 🖼 fra familiens mange rejser rundt i det smukke Indien og Pakistan ✈️☀️. Nogle af billederne viser Caroline & hendes mands gård med dybrød jord under en blå himmel, dampende heste 🐎 og børn i leg. Andre viser den hektiske stemning på det lokale marked med duftende krydderier, eksotiske råvarer og farvestrålende klædedragter 🍊🕌. Billederne er taget 📸 af Caroline selv, og de opleves næsten som et vindue til de eksotiske omgivelser, hvor maden stammer fra 🗺❤️.

”Det var vigtigt for os at skabe vores eget, være anderledes og afspejle hjertevarmen i den traditionelle i pakistansk madkultur. Vores pakistanske kvinder i køkkenet bærer de traditionelle klæder i alle regnbuens farver 👗✨ – retterne er tilberedt helt på traditionel vis – langtidskogte og med en unik blanding af karakteristiske krydderier 👅. Det betyder også, at der kun er én version af hver ret – man kan ikke bede om at få en mild/stærk version, for så mister retterne den individuelle karaktér, der gør dem til noget særligt 🙏🏽”, fortæller Caroline.

Og karaktér har retterne i den grad. Nysgerrig på mere? Få 50 kr. i credits med koden: BOLLYBLOG. Den giver 50 kr. i rabat, hvis du ikke allerede har en aktiv kode. Den er gyldig i 14 dage efter indsættelse. Koden gælder hele 2018. Den gælder KUN til BollyFood og for leveringsordrer. Prøv fx. Carolines personlige favorit 💙nemlig den krydrede lamb shorba med mørt lammekød og smagfulde kartofler svøbt i krydret curry👅