GC Gastrobar – avasta uut vanalinnas!

Käsi püsti, kes vahel väikese kadedusega vaatab vanalinnas ringi uudistavaid turismigruppe ja mõtleb, et tegelikult teavad ja näevad turistid meie imelisest (vana)linnast kindlasti rohkem põnevaid fakte ja nukataguseid?!

Et haagiks ka sappa ja vaataks meie linna täitsa uue, uudishimuliku pilguga? Aga kes see siis ikka oma kodulinnas hop-on-hop-off tuurile läheb või mõnes vanalinna turistidele mõeldud restoranis sööb?!

Just sellise kuulsuse on endale saanud ka GC Gastrobar. Asub vanalinnas, mitme nuka taga, lisaks veel hotelli küljes. Kohalike jaoks kahtlane värk, eks?! Ja kindlasti kallis ka! Nüüd aga julgus kokku, vanalinna tuurile ja pärast GC Gastrobari sööma! Menüü on hõrk ja mitmekülgne, portsud lopsakad ning hinnad väga taskukohased.

Vanalinna müüri ääres, ümmarguse maja kurvi taga peidab end hubane kohvik-gastrobar. Õhkkond on mõnus, teenindus kiire ja hinnad head. Menüüs valikut jagub ning magustoidu ridades peidab end selline üllatus, et algselt jagamiseks mõeldud ampsu pärast läheb rebimiseks!

Aasiapärases kastmes ülipehme seakülg on eelroog, kus ideaalselt tasakaalus viievürtsisegu magusus ja soolakus. Mitu tummist lihatükki on heaks alustuseks neile, kel kõht tühjem. Tuunikala kastmes vasikafilee lõigud ehk kuulus Vitello Tonnato on hõrk ja kerge.

Pearoogades tulevad eriti esile imelised lisandid. Suure ja maitsva kanašnitsli kõrval olev kreemine polenta trühvliga on ilmselt üks parimaid, mida siinmail söönud oleme ja risotto on siin täpselt selline nagu olema peab – voolav ja lusikaga nautimiseks. 🙂 Pardiconfit kõrval olev läätse lisand üllatab samuti, värske apelsinisalat sobib ideaalselt küllusliku pardiliha kõrvale.

Ja nüüd, kõht on juba vägagi täis aga magustoidu ridades hakkab silma kirjutis – “Mesilane ja mesi – jäine granadilli meekärg sidrunikreemi ja soolakaramelliga.” Võtame kahe peale, eks?! Ja lauda saabub see imeline kaunitar seal ülemisel pildil! Granadilli kärg on värske ja maitseb nagu eksootika. Sidrunikreem on siidine aga üldse mitte hapu ja tasakaalustab granadilli särtsu ideaalselt. Kohapeal valmistatud jäätis on tummine ja  vaniljeseemnetest täpiline. Küpsisepuru krõmpsuks ja soolakaramell magusaks, kokku selline kooslus, et kõhus on äkitselt ruumi küllaga ning jagada pole siin midagi!

Endalegi üllatuseks räägid uuest avastusest mitmele ja lubad neilegi seda turistide vanalinna ning imemaitsvat toiduvalikut tutvustada! Mõnusat avastamist ja maiustamist!