Kui kõht on tühi, siis Odessasse!

Taaskord peab tõdema, et Tallinna vanalinn on täis üllatavaid pärleid, kus pakutakse imelisi maitseelamusi! Odessa on kindlasti üks neist pärlitest, kellel on palju pakkuda. Seda tõestab ka asjaolu, et tänaseks on enamik Odessa klientidest kohalikud tallinlased.

Odessa restorani loojatel on oma lugu. Tegemist on Ukraina perekonnaga, kes elas enne Tallinnasse kolimist 20 aastat Dubais. Seal peeti restorane ja nauditi rahvusvahelise suurlinna melu, kuid kui aeg tuli lastele kasvamiseks parimat pakkuda, valiti uueks kodukohaks meie imeline Eesti ja kaunis Tallinn. Nii Ukrainas kui Dubais Euroopa fusion-köögile keskendunud ja algselt ka Tallinnasse samadel alustel loodud restoran on aegamisi saanud menüüsse aina enam Ukraina klassikalisi roogasid, sest need on koha looja Tatiana sõnul kõige populaarsemad. 

Alustame kõige olulisemast, milleks on vareenikud! Pardi- või küülikulihaga, kapsa- või kartulitäidisega. Magusaid pakutakse kirsside või kohupiima ja mustsõstardega. Ja nad kõik on head. Väga head! 

Kas olete kunagi mõelnud, et kuidas saab miski olla siidine ja suus-sulav, ilma, et see oleks pehme või lödi? Just see küsimus neid vareenikuid nautides tekib, sest taigen, millesse imemaitsvad täidised ükshaaval käsitsi mässitakse, on lihtsalt imeline! 

Kapsatäidisega vareenikud võitsid isegi lihausku meesterahva südame. Ja tegelikult just kergema täidisega vareenikuid eelroaks soovitangi, sest pearoad on korralikud. Või kui vareenikute valimisega keeruliseks läheb ja tekib tahtmine proovida mitut erinevat, saab kergemaks pearoaks valida imeliste suppide vahel.

Menüü hitt Kiievi kotlet on korralik portsjon. Maitsva ja küllusliku täidisega kanaliha rull ei ole seesama piklik kotletike, mida siinmail paljudes pubides kohata võib. See siin on kiht-kihi haaval vormitud, paneeritud ja kuldseks küpsetatud. Kõrvale maitsev hapukoorekaste ja krõbedad ahjukartulid. 

Juustukatte all, seente ja sibulaga sealiha bitkii on maitsev ja kõhtutäitev. Lisandiks olevad kartulipannkoogid on hästi maitsestatud ja õhulised. Ja kuigi menüüs on veel palju asju, mida tahaks proovida, sest terrassil on kõik lauad täis ja inimesed selgelt naudivad oma toitu, on kõhud juba korralikult punnis.

Joogikaardilt jäävad lisaks mädarõikaviinale ja kohalikele veinidele silma ka Araabia limonaad, kompott ja avokaadokokteil mee, piima ja pähklitega. Segu omanike põnevast ajaloost ja kogemustest. Siidine ja imekaunis avokaadokokteil viib tõesti lõunamaale ja on pärast lopsakaid toitusid ideaalne magus.  

Põhimenüüs pakutakse magustoitudeks erinevaid kooke ja torte, mida saab ka eraldi peolauale tellida. Ning muidugi on valikus magusa täidisega vareenikud, mis on sama maitsvad kui soolased!
Odessas saab süüa parimas mõttes nagu vanaema juures!