Door to Door ehk uksest ukseni: Bopp

Aasta on 2006. 19-aastane Eesti neiu, Tiia jalutab mööda Barcelona tänavaid, hingab ühes rütmis keevavereliste hispaanlaste lennuka elustiiliga.

Ta kogeb inimeste avatust, tänavatoidu ausust ja värvilisust. Värvid! Miks peaks toit olema igav ja hall? Jah, olgem ausad – paljud lugejaist on ilmselt sarnaselt minuga kasvanud üles kartuli ja hakklihakastmega, kuid mis veel toitu vaadates isu peaks tekitama, kui mitte selle erksus?

Barcelona-rännakutel kõnnib ta mööda Las Ramblase bulvari lähedal asuvast Casa Bruno Cuadrost  ehk Vihmavarjude Majast, mis on tuntud oma fassaadi ees asuvate värviliste vihmavarjude poolest. Sel hetkel veel teadmata, et 13 aasta pärast avab ta kohviku ühes Tallinna asumis, mille tänavafestivalil saab näha just sarnaste vihmavarjude alleed.

„Olen tegelikult hariduselt ärijuht, õppinud ka toitumisnõustamist, viimane töökoht oli aga hoopis Telias, kus juhtisin tiimi.“ See pole esimene kord, mil sarnase mustriga lugu omanikult kuulen. Värske restorani-kohvikupidaja, kes on varasema karjääri pausile pannud, teinud kannapöörde ja sisenenud toidumaailma.

Tiia jaoks oli see üsna loomulik asjade kulg, kuna Veskimetsas sai enne Boppi avamist katsetatud kodukohvikuga, mis kandis nime Siilihundi kalakohvik. Isegi logo peal olid käsitsi joonistatud siil ja hunt täiesti olemas, brändingust ei saa mööda vaadata! Kodukohvikus sai alustatud ka värve täis salatitega, mis osutusid aga suitsukalast ja kookidest esialgu vähem edukaks.

Viimaste aastate jooksul on inimeste toitumisharjumusi nihkunud järjest enam teadlikku tarbimise poole. Tiia ja tema tiimi valmistatud kausid, salatid, tervislikud vrapid, gluteeni- ja laktoosivabad maiused ning vitamiine täis mahlad ja smuutid on paljude woltijate igapäevaseks kontorilõunaks või õhtusöögiks, ampsates tüki burgerite ja pitsade müüjate leivast. Kusjuures Boppis valmistatakse kõik komponendid nagu hummus, pesto, majoneesid ja muu kohapeal.

Tervislik toitumine ei tähenda aga ekstreemseid dieete, vaid teadlikku ja tasakaalustatud toidulauda. Tervislik kiirtoit on uus power-termin ja Bopp Kohvik üks selle teerajajatest Tallinnas. Vegan „kana“ kauss (kirjutaja üks lemmikutest!) ja vöneri vrapp on suurepärased alternatiivid mitte ainult taimetoitlastele, vaid ka liha söömist vähendada soovivatele foodie’dele.

Boppi köögis puudub fritüür ning toidule ei lisata valget suhkrut või muid lisaaineid. Jahedaks perioodiks on keha soojendamiseks menüüs leitav ka Tai nuudlisupp ja kikerherne karri. Boppi toit on maitseküllane, võiks öelda isegi inspireeriv. 

„Millised kohad Tallinnas sind ennast inspireerivad?“ „Veedan oma vaba lõuna tihti Tru Kitchenis. Imetlen väga Tru peakoka Maru loomingut ja jälgin nende arengut. Tal on lihtsalt fantastilised ideed! Samuti Rohe Kohvik, mis eristub oma värskuse ja pühendumisega. Ka nende instagrami konto on väga hästi hallatud!“

Komeedi 5 asuvasse kohvikusse sisse astudes harmoneerub tervislik ja värviline toit minimalistliku sisekujunduse, pastelset tooni seinade ja heleda puiduga. Otse ukselt vaatab vastu avatud köök, kus Tiiat igapäevaselt ringi jooksmas võib näha. Kui muidu läbis Tiia maratone, sest jooksmine on tema jaoks mõtete puhastaja ja stressi maandaja, siis nüüd on jooksmine pisikesel pausil ja stress saab maandatud köögis toimetades ja katsetades.

Puhtad mõtted, maitsev tervislik toit ja rohkem puhkust. Võta endale aega ja kutsu täna Wolt koos Boppiga.