Kesäsyömärit 2018: Hiding in Plain Sight – Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kesäsyömärimme Terhi etsii uusia eväspaikkoja Helsingissä. Tällä viikolla testissä on Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha sekä Soman sushiburrito.

Kasvitieteellinen puutarha Soma Wolt

Olin sekä ihastuksissani että häpeissäni kävellessäni tällä viikolla Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan porteista sisään.

Ihastuksissani, koska puutarha on upea.

Häpeissäni, koska puutarha on upea! Ja kävin siellä ensimmäistä kertaa vasta nyt: asuttuani Helsingissä lähes 2000 päivää, kuljettuani puutarhan vierestä niistä ainakin joka kolmantena.

Olen kävellyt onneni ohi siis noin 700 kertaa.

Mietteliääksi vetää.

Siihen puutarha onkin toisaalta loistava paikka: miettimiseen. Rauhoittumiseen, hengähtämiseen, aidan toisella puolella kolisevan kaupungin unohtamiseen.

Söin puutarhan penkillä päivän never have I ever -teeman mukaisen lounaan: elämäni ensimmäisen sushiburriton, Kaivokadun Soma Foodin Bandit Alaska -rullan.

Rulla teki vaikutuksen sekä sushifani-Terhiin että (yhden sivuaineen verran opintoja tehneeseen) pakkausmuotoilija-Terhiin. Huolella suunniteltu, tai ylipäätään jotenkuten suunniteltu take away -pakkaus on kaunis ja harvinainen asia.

Burrito ja puutarha ne yhteen soppii – myös värien puolesta!

Kaksi ensiarviossa ollutta kohdettani muodostivat hyvän parin: Kaisaniemen puutarhassa kannattaa nimittäin suosia napakasti pakattuja eväitä. Alueella saa toki syödä, mutta holtittomaan levittäytymiseen tai isojen piknik-porukoiden leiripaikaksi sitä ei ole tarkoitettu. Kaupunkikeidas sopiikin parhaiten yhden hengen hemmotteluhetkiin tai kevyeen evästelyyn kaverin kanssa.

Jos on liikkeellä lauman kanssa, on parempi jäädä aterioimaan Kaisaniemen puiston puolelle. Ja sitten tulla palanpainikkeeksi nauttimaan kasveista, kukista ja kakuista. Jälkimmäisiä myy suloinen Café Viola, jossa minäkin join jälkkärikahvit. Mikä viehättävä paikka. Pisteitä senkun sateli ihastukseni iin päälle.

Käynnin lopputulema on seuraava:

Puutarha ja burrito. Olisitte molemmat ansainneet tulla testatuiksi jo satoja kertoja sitten.

Ps. Kun puhun puutarhasta, puhun nimenomaan ulkopuutarhasta. Jos on epäselvää, missä ja miten evästely on puutarhan alueella sallittua, kysy henkilökunnalta!

Terhi
Kesäsyömäri, Helsinki

Oletko vielä testannut Soman herkullisia sushiburritoja? Nyt on hyvä aika testata, sillä kaikki Soman sushiburritot saat 20 % alennuksella 15.8. asti.
Sushiburritoja pääset tilaamaan täältä.