Vegetáriánusként is finomakat

Ha vegetáriánus vagy, sokszor találkozhatsz furcsa pillantásokkal vagy kérdésekkel. Mi tudjuk milyen ez, és azt is, hogy mennyire nehéz étteremben enni, ha vegetáriánus, és főleg ha vegán vagy. Összeszedtünk neked ezért egy pár tippet, hogy mit tegyél, ha mégis étteremben ennél vagy rendelnél valami finomat:

  1. Kérdezz! Mindig kérdezd meg kedvesen, hogy van-e vegetáriánus opció! Néha meg fogsz lepődni, mert a legváratlanabb helyeken is előhozhatnak egy vegetáriánus menüt.
  2. Üsd el viccel. Sokszor kellemetlenül érzed magad, mert ezer kérdésed van az ételekkel kapcsolatban és sokat variálsz. Ha úgy kezded, hogy “sajnos idegesítő leszek…” , általában nevetnek rajta és szívesebben fognak segíteni a vegetáriánus verzió összeállításában.
  3. Építsd a saját burgered! Burgerezős helyen, de még akár máshol is kérhetsz magadnak bucit teletömve jó sok grillezett gombával és zöldséggel, és kész is a vega ételed.
  4. Legyél világos azzal kapcsolatban, hogy mit nem eszel! Felírhatod ezt egy kis kártyára is , amit odaadhatsz a konyhának, hogy ez alapján szeretnéd kérni az ételedet. Lássuk mit tudnak kihozni belőle!
  5. Legyél kreatív! Sok ételnél elég 1-2 összetevő cseréje és máris vegetáriánus vagy vegán opciót kapsz. Például egy zöldséges burrito esetén kérheted, hogy hagyják el a sajtot és a tejfölt, és helyettesítsék guacamoléval.
  6. Ha pedig semmiképp nincs olyan főétel, amelyet módosíthatsz, akkor nézz szét a köretek között. Általában ha többféle köretet rendelsz, össze válogathatsz magadnak egy ízletes vega fogást.
  7. És végül a legjobb tippünk: töltsd le a Woltot és rendelj otthonra. Nem csak, hogy vannak kifejezetten vegán éttermeink, de más éttermek választékában is találhatsz bőven vegán opciókat. Ha pedig nem vagy biztos valamiben, vagy extra kívánságod lenne, elég ha megírod az étteremnek a komment részben. És itt tuti nem kapsz szemforgatást! 🙂