Őszi újrakezdés

Túltoltad a nyári hedonizmust és fel akarsz készülni a hűvös időre egy kis vitaminlökettel? Ránk számíthatsz ebben is!

Egészséges őszi étel a Fruccolából

Lángos, hambi, fagyi, na és persze a rengeteg sör és fröccs: a hedonista nyár után az ősz a regenerálódás és az újrakezdés időszaka. Az iskolába, munkahelyre, mindennapos feladatokba való visszarázódásé, amihez – a szürkülő idő és a kevesebb napfény miatt – extra energia és vitaminlöket szükséges. Mi azt javasoljuk, hogy a téli comfort food és lakoma hullám előtt most figyelj egy kicsit a szervezetedre és készítsd fel a cudar időkre!

A jó hír, hogy ehhez nem kell ízetlen salátákkal és puffasztott rizsekkel tömnöd magad, majd továbbra is éhesen búslakodnod: a Wolt applikációjában ugyanis számos olyan egészséges opciót találsz, amelyek tartalmasak és laktatóak, ráadásul vitaminokkal és fontos tápanyagokkal is tele vannak!

A természetes és tápláló gyümölcsök és zöldségek kifejezetten hozzájárulnak bőrünk egészségéhez. A helyes táplálkozás ráadásul az öregedés megelőzésében is segítséget nyújt: az antioxidánsokban, vitaminokban, fehérjékben és egészséges zsírokban gazdag táplálék az egészséges bőrsejtek megújulását támogatja.

Az alábbiakban bemutatunk neked néhány nagyon fontos szempontot, illetve azokat a létfontosságú vitaminokat, amiket a legtöbb zöldségben és friss salátában megtalálsz, és amelyekhez így általunk is hozzájuthatsz!

Válaszd az egészséget!

A bőrünk, hajunk, körmeink, látásunk egészségéhez legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok közé tartozik a keratin, a kollagén, illetve az A-, C-, D- és E-vitamin.Hogy néhány konkrét zöldséget és alapanyagot is említsünk: az egyik leghíresebb superfood az avokádó, amely hasznos zsírokat, fehérjéket és vitaminokat tartalmaz, vagy a lazac és a rák, ami rengeteg Omega-zsírsavat tartalmaz, ezáltal a szíved egészségét támogatja.

Válaszd a Fruccola grillezett lazacát szezonális párolt zöldségekkel, vagy a Japanika sushi válogatásait, és a kényeztető ebéd mellett máris elmondhatod, hogy ma is tettél valamit az egészségedért.

Nagyon fontosak az olajos magvak is, ezért érdemes a salátádra feltétként ezekből is választanod. Ezek általában Omega-3 zsírsavakat, valamint A-, B- és E-vitaminokat tartalmaznak, amelyek támogatják az immunrendszert, ami nagyon fontos egy esős, szeles ősz alatt. A diófélék és a magvak ráadásul nagyon hatásosan hidratálják a bőrt belülről, elősegítik annak rugalmasságát, segítik a sejtek regenerálódását és védik őket a szabadgyököktől, mivel telítetlen zsírokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak. Így segítségükkel a hideg szelek sem szárítanak ki annyira!

A vegán ételekben gyakran megtalálod ezeket a fontos magvakat, például a Veggie Nyers Vegán Bisztró kínálatából szemezgetve: a napraforgómagos, kurkumás, gyömbéres curry-s rizs egy igazi superfood eledel, és feltölti a szervezeted minden jóval.

Ezen kívül a magas víztartalmú gyümölcsök fogyasztása kiváló módja a hidratálásnak és a bőr védelmének, így néha desszertnek érdemes egy-egy gyümölcssalátát is bedobnod. A legtöbb gyümölcs rengeteg A- és C-vitamint tartalmaz, valamint antioxidánsokat, amik elősegítik a kollagén termelést, és segítenek megtartani a bőr egészségét. A Fruccola gyümölcssalátájában mindig szezonális finomságokat találsz, az ananásztól az eperig, a narancstól a szőlőig – egy igazi vitaminbomba!

Válogass a legegészségesebb és legtartalmasabb kínálatból: közöttük biztosan megtalálod a számításod és tuti, hogy éhes sem maradsz!