Őszi superfoodok a Wolton!

Összecsap az ősz két hőse: sütőtök vs. édesburgonya!

Ha az őszre gondolunk, gyomrunk egyből megkordul a sütőtök, vagy néhány éve nálunk is felbukkant jó barátja, az édesburgonya gondolatára. Szerencsére ebben a két, vitaminban gazdag, élénk színű alapanyagban a Wolt kínálata sem szűkölködik!

Sokunk számára gyerekkori emlék az ősszel, mézesen sült sütőtök illata, és édesanyánk javaslata: a sütőtök a legfinomabb gyógyszer, ami létezhet, azaz mai kifejezéssel egy igazi superfood! Néhány évvel ezelőtt pedig hozzánk is berobbant az édesburgonya, ami az unalomig ismételt köretek világában nyitott új kapukat. Az alábbiakban megtudhatod, hogy honnan és mit érdemes rendelned, ha megkívántad őket!

Míg a sütőtök leginkább krémleves formájában terjedt el, felhasználási módjai végtelenek: kockázva vagy krémként tésztához, rizottóhoz, pizzára, salátában tökmaggal, vagy édes-fűszeres ízesítéssel pitének megsütve az ősz szinonimája.

Az édesburgonya ebben is hasonlít a sütőtökhöz: cikkekbe vágva sült “krumpliként”, chipsként, püréként halakhoz és húsokhoz, fűszeres krémlevesként, indiai vagy éppen mexikói ragukban, de még tempura bundában, vagy sushiban is mind tökéletes.

Őszi hősök a Wolton

A Wolt éttermeinél szinte minden formában kipróbálhatod ezt a két zöldséget. A mi kedvencünk a Nemo Fish & Chips & Salad édesburgonya püréje, illetve a Pick Cadillac édesburgonya chipse, amelyek mind jól mennek például egy szelet lazaccal, vagy húsokkal.

Az már nem titok, hogy a hamburger mellé az új kötelező köret az édesburgonyából készült hasábburgonya (például az EPIC Burgernél), azonban tempurában sült, japán stílusú módon, vagy éppen sushiba tekerve a Japanikánál egzotikusabb utakra is rátérhetünk. Ha pedig klasszikus helyeken szeretnéd lecserélni a sima krumplit, próbáld ki a Kitchen of Health gulyáslevesében!

Egy jó sütőtök krémleves sosem fog csalódást okozni, gesztenyével pedig az ősz megtestesülése, a Find Food One kínálatában. Ha szereted a krémes tésztákat, akkor kedvenced lesz a VAN Bisztró sütőtökös tagliatelle tésztája pecorinoval, amennyiben pedig salátában próbálnál valami újat, válaszd a Fruccola sütőtökös vöröslencse salátáját.