Wolt heroes: azaz ismerd meg a kékruhás szuperhősöket!

Wolt Heroes_Nóra

Az írónő és a kék kabát története

Kíváncsi vagy kik szállítják hozzád a kiváló ételeket nap, mint nap? Jelentjük jó hírünk van! Sorozatot indítunk, hogy te is megismerhesd azokat az embereket akik hóban, fagyban, szakadó esőben, vagy éppen szikrázó napsütésben is úton vannak, hogy a lehető leggyorsabban eljuttassák számodra a mennyei harapnivalókat!

Hölgyeké az elsőbbség, tartja a mondás, így mi is egy hölggyel kezdjük!

Ismerd meg Szendi Nórát, az írónőt, szerkesztőt, kritikust, két regény és egy készülő harmadik szerzőjét, aki sokat rajzol, és emellett még házhoz is szállítja neked a finomabbnál finomabb falatokat!

Az említett két publikált regénye a Zárványok és a Természetes lustaság, amely mindegyik egyfajta boldogságot kereső, a társadalom perifériáján élő embereket mutat be, egyben fogyasztói kultúránk kritikája is. Nóra szeret saját értelmiségi világából kitekintve marginalizáltabb figurák perspektívájából láttatni dolgokat, olyan emberek szemszögéből, akiknek a hangja máshogy nem jut el az értelmiségi olvasókhoz.

Nóra imád írni, emellett rajzol is. Karikatúráiban szintén megjelenik az abszurdhoz való vonzódása, groteszk látásmódja. Harmadik regényét – ami egyfajta megmentő sztori lesz, és visszatér a Zárványok témájához, azaz a függőséghez – ő illusztrálja, csakúgy mint első könyvét is.

Ehhez a regényéhez Móricz Irodalmi ösztöndíjat nyert, illetve nemrégiben elnyerte az Írók boltjának könyv ösztöndíját is.

Na de hogy került egy sikeres írónő a Wolthoz?

Az írónő szerkesztői munkákat is elvállal, kritikusként is dolgozik, és a szellemi munkák mellett szüksége volt még valami pluszra is, ami kicsit megmozgatja. Nóra szerint a bölcsész munkák nem arról híresek, hogy milyen jól lehet velük keresni, jól jön a kiegészítés is.

Nóra mindig is imádott mozogni, biciklizni, edzeni. Ezért amikor meglátta a Wolt hirdetését, azonnal jelentkezett. Hiszen az ételfutárkodás tökéletesen összeegyeztethető szabad létformájával, többi munkájával. Amikor éppen nem jön az ihlet, Nóra biciklire pattan, és két pizza és egy quesadilla kiszállítása közben higgadtan át tudja gondolni a folytatást.

“A Wolt futárkodás számomra több, mint egy munka, amiért fizetést kapok, egyfajta kikapcsolódásként tekintek rá, amely amellett, hogy gondoskodik a megfelelő kondimról, szellemileg is felfrissít, hogy aztán ismét tele energiákkal, lendületesen vághassak bele az írásba.”

Nóra szeretett biciklije még gyermekkorából származik, 13 éves kora óta hajtja. S bár néha nehezebbé teszi számára a kiszállítást, de mégis az érzelmi kötődés az erősebb, és ezzel a bicóval pedálozik tovább. Sőt mi több, eddig a tájékozódási képességét jelentősen alábecslő írónő szerint amióta a Woltnál futárkodik, rengeteget fejlődött ez a kvalitása is.

S mit értékel még Nóra igazán a szabadságon és lazaságon kívül a Woltnál töltött órákban? Azt, hogy bepillantást nyerhet a belvárosi titkos kis oázisokba. A kívülről unalmasnak tűnő belvárosi bérházak belső udvara ugyanis sokszor egy meglepően színes, a városi utcák komorsága után igazi felüdülést hozó kis önálló világot rejt.

Nóra üzenete a jövendőbeli Wolt futároknak így hangzik: “Ha egy igazi szabad melóra vágytok, megtaláltátok.”

Bátran böngészd Nóra szerzői oldalát, valamint nézd meg rajzait Instagram oldalán!

Ha téged is érdekel a Wolt futárkodás, akkor jelentkezz te is!

A Wolt heroes következő részében ismét egy nagyon izgalmas embert ismerhetsz meg: perzsa származású fogorvostan-hallgató futár partnerünket, aki színészkedett már Zurich-ben, komoly svájci és prágai modell karrierje után pedig neked viszi ki a finomabbnál finomabb falatokat!

Várod a folytatást? ?