Wolt Heroes

Wolt Heroes, aviary a kék ruhás szuperhősök élete

A focista-idegenvezető kék kabátban!

Jó hírünk van! A tavalyi év sikeres sorozata, a Wolt Heroes visszatért 2020-ban is, hiszen továbbra is fontosnak tartjuk, hogy te is megismerhesd azokat az embereket, akik hóban, fagyban, szakadó esőben is úton vannak, hogy a lehető leggyorsabban eljuttassák számodra a mennyei harapnivalókat! Ők a mi kék ruhás szuperhőseink, a Futár Partnereink! ?

Ismerd meg a következő hősünket, Javier Silva Rojas-t, focista-idegenvezető futár partnerünket egyenesen Dél-Amerikából! Javier három nyelven folyékonyan beszél, spanyolul, portugálul és angolul, jelenleg pedig magyarul tanul.

Javier Chile-ben született, családja jelenleg is itt él. 10 évvel ezelőtt azonban gyökeresen megváltozott az élete, amikor egy lehetőséget megragadva 3 hónapra az USA-ba, Arizonába költözött. Találkozott egy brazil lánnyal, és szerelmes lett. 5 hosszú éven át éltek távkapcsolatban, állandóan ingáztak Chile és Brazília között. Majd végül kitartó szerelmüket házassággal pecsételték meg, és Javier hátrahagyva szülőhazáját, Rio de Janiero-ba költözött.

Először egy étteremben dolgozott, majd személyi edzőként helyezkedett el, végül egy egy éves kurzus elvégzése után idegenvezetőként folytatta tovább karrierjét. Imádta ezt a munkát, lelkesen mutogatta a turistáknak a nevezetes látnivalókat és Rio rejtett csodáit.

Két évvel ezelőtt ismét fordulóponthoz ért Javier élete. Felesége egy nagy nemzetközi cégnél dolgozik, ahol kapott egy lehetőséget, hogy Budapestre költözzön. Természetesen a döntést közösen hozták meg Javierrel, és végül 2018 áprilisában kicsi, de annál csodálatosabb országunkba költöztek. 

“Imádom Magyarországot, olyan biztonságos itt az élet! Budapest nagyon kicsi város Rio-hoz képest, ahol többen élnek, mint itt az egész országban. A tömegközlekedés az egyik kedvencem itt, valami fantasztikus! Mindig pontos, rengeteg lehetőségem van ha el kell jutnom a város egyik pontjáról a másikra, és a távolságok itt olyan kicsik! Igazi felüdülés nekem az óriási brazil metropolisz után, ahol napi 6 órát töltöttem azzal, hogy eljussak a munkahelyemre, és haza.” – el sem tudjuk képzelni, hogy napi 6 órát töltsünk ingázással, igaz? Ott ez természetes az emberek számára.

A magyar konyha szintén rabul ejtette Javier szívét. A kedvence a rántott gomba rizzsel, a gombaleves, és rajong a palacsintáért. Sokszor rendelnek a Woltról, de időnként a chilei futár partnerünk bizony fakanalat ragad, ugyanis az ételek kiszállítása mellett a főzés is nagyon jól megy neki. Általában a chilei konyha ételeit készíti, hogy a szülőhazáját idéző ízeket elevenítse meg itteni otthonában is.

Időnként nehezen éli meg, hogy ilyen távol élnek a családjuktól, de Javier és felesége az elkövetkező éveket mindenképpen Budapesten tervezik. Nagyon szeretnek itt lenni, elsősorban a főváros a kedvencük, és el tudják képzelni azt is, hogy jövendőbeli gyermekeiket is itt neveljék fel.

Az egyetlen nehézségként azt említi, hogy nem beszélik a nyelvet. Úgyhogy az 5 éves terveik egyik első helyét foglalja el a magyar nyelv elsajátítása. Javier sokat tud gyakorolni munka közben is, a felhasználóink imádják az akcentusát! Mindig kérdezgetik, hogy honnan jött, és elég gyakran előfordul, hogy ha éppen beszélnek spanyolul, akkor azonnal boldogan spanyolra váltanak, örülnek, hogy végre gyakorolhatják valakivel a nyelvet. Javier munka közben elég nagy időnyomás alatt áll, de mindig szán rá egy kis időt, hogy pár mondatot beszélgessenek, hiszen a legfontosabb, hogy mosolyt csaljon az éhes felhasználók arcára.

Javier egy igazi sportember. Mindig is imádott focizni, már gyermekkora óta. Most is heti háromszor edzésre jár, szombatonként pedig mérkőzésük van. Ráadásul Javier számára a munka is egy kiadós edzés egyben, egy átlagos napon 70 km-t biciklizik.

Wolt Futár Partneri karriere 2018 szeptemberében kezdődött, és azóta az egyik legjobb futár partnerünkké nőtte ki magát. “Nagyon boldog vagyok itt, igazán elégedett a munkámmal. Rugalmas, általában napi kétszer dolgozom. 3-4 órát ebédidőben, majd hazamegyek pihenni egy kicsit, tölteni a telefonomat, focizok a parkban, majd megyek vissza, ismét 3-4 órát tekerek. Emellett szeretem azt, hogy a cég igazán szervezett, a fizetés időben érkezik, mindig számíthatok rá. Továbbá minden felszerelést megkapunk amire szükségünk van a munkavégzéshez. Az Ügyfélszolgálat igazán segítőkész, bármilyen probléma esetén, pl. amikor hiányos címet kapunk, azonnal a segítségünkre sietnek.”

Javier jelszava a “Carpe Diem”, azaz élj a mának! Kettőjük közül inkább a felesége aki tervezi az életüket, Javier szeret a mában élni, és az elé kerülő lehetőségeket megragadni. A munkájában mindig napi céljai vannak, mégpedig, hogy mennyi pénzt szeretne keresni aznap. Addig dolgozik, amíg ezt a célt el nem éri. Ez motiválja.

A focizás mellett Javiernek van egy másik szenvedélye is. Ahogy már említettem feljebb, imádta az idegenvezetést Rio-ban. Mióta megérkeztek Budapestre, gyorsan megismerte a várost – elsősorban munkájának köszönhetően -, és időnként spanyol és portugál anyanyelvű turistáknak mutatja meg a város szépségeit.

“A Wolt rengeteget segített nekem! Ennél jobb lehetőség meg sem találhatott volna, minthogy nem sokkal azután, hogy Budapestre költöztünk, elkezdtem itt dolgozni. Nagyon gyorsan megismertem a várost, és ez egy nagyon jó alapot biztosított arra, hogy most tudok idegenvezetőként is dolgozni itt.”

Végül nézzük Javier mit üzen a jövendőbeli futár partnereknek:

“Ez egy fantasztikus munka! A saját főnököd vagy, gyakorlatilag te írod a saját beosztásodat. Én napi célok alapján dolgozom, találd meg te is azt, ami motivál. Ha te is a magad ura szeretnél lenni stressz nélkül, akkor megtaláltad a tökéletes munkát számodra. Ki tudna ennél jobbat elképzelni, mint hogy munka közben letudod az edzést is? Kint vagy a levegőn, élvezheted a napsütést, a folyó látványát. De mindenképpen légy óvatos közlekedés közben!”

Sorozatunk következő részében egy igazi kalandorral, Lacival ismerkedhetsz meg, aki féktelenül végigtekert a 66-os úton is!

Addig is: Happy Wolting! ?