Iepazīsti Wolt varoņus – kurjerus! Artūrs Štāls ārzemēs nostopēja Wolt autokurjeru un nolēma pievienoties Wolt.

Artūrs jau 15 gadus ir iecienījis riteņbraukšanu. Izceļojies pa ārzemēm un izmēģinājis visdažādākos darbus, tomēr nolēmis atgriezties Latvijā. Pēc Artūra teiktā Latvijā var nopelnīt to pašu ko Vācijā… un pat vairāk. Viss atkarīgs no sevis paša.

Pastāsti nedaudz par sevi, kā Tu nonāci līdz Wolt?

Ar velo braukāju jau gadus 14-15, sāku braukāt uzreiz pēc skolas beigšanas. 8 gadus nostrādāju par velo kurjeru. Ekonomiskā situācija Latvijā palika arvien sliktāka un es nolēmu aizbraukt uz ārzemēm. Un tad nejauši braucu ar autostopu no Vācijas un uz Latvijas Lietuvas robežas “nostopēju” vienu autobraucēju, kurš izrādās ir Wolt auto kurjerpartneris. Viņš pastāstīja sīkāk kā Wolt viss notiek. Iepriekš jau biju runājis ar dažiem, bet nebija neviens konkrētu situāciju pastāstījis kas un kā. Būtu zinājis jau agrāk būtu sācis piegādāt Wolt 🙂 

Izmēģināju. Pirmās dienas bija visai smagas, jo 3 gadus nebiju braucis ar velosipēdu. 2 dienas pabraukāju un tad jau gan likās, ka varētu cauru dienu braukāt.

Ko Tu darīji Ārzemēs?

Biju gan Nīderlandē gan Vācijā. Beigu beigās ir tā, ka Latvijā var nopelnīt to pašu ko Vācijā… un pat vairāk. Viss atkarīgs no sevis paša. Pēdējo reizi 3 gadus dzīvojos pa Vāciju pirms tam vēl 2 gadus biju Nīderlandē. 

Un kāds plāns tagad?

Tagad paskatījos kā tas viss notiek Latvijā. Labprāt nokārtotu autovadītāja tiesības, lai varētu pārsēsties uz motorolleri. Tomēr gadi vairs nav tie, lai cauru gadu braukātu ar velosipēdu. Bet līdz tam varēšu atcerēties jaunību. Kādreiz cauru gadu strādāju gan ziemā gan vasarā. Savulaik pirmā darba diena kā kurjeram bija 2. janvāris pie mīnuss 30 grādiem.

Kas Tev patīk Woltā?

Patīk gan braukāt, gan ar klientiem satikties. Protams, gadās dažādi klienti. Vienreiz klients bija norādījis viesnīcu un istabiņas numuru. Es uzbraucu augšā, bet tur viss stāvs remontā un sazvanīt uz telefona numuru klientu arī nevar. Tikko biju sācis Woltā strādāt un vēl nezināju, ka ar “suportu” var tik ātri sazināties. Tagad viņi ļoti palīdz visu nokārtot. Un, jā, izrādījās remonta dēļ klients atradās citā istabiņā. Visādi gadās. Dažreiz jātēlo detektīvs 🙂

Varbūt vēl kādi interesanti gadījumi darbā ar klientiem?

Tas gan ne Woltā, bet iepriekšējos darbos ir daudz. Ne tikai ar klientiem, Vienu reizi viens traks autovadītājs man salauza žokli. Dažreiz autobraucēji ir neiecietīgi pret velo braucējiem…lai gan tagad ir palicis krietni labāk. 

Ir bijuši vairāki gadījumi, kad nav norādīts konkrēti, kur atrast klientu. Jāzīlē kafijas biezumos, kur atrast, kā sazvanīt. Daudz šo informāciju nenorāda. Citādāk ar Wolt brauc un kaifo, jo aplikācija ir ļoti ērta.

Kāpēc esi izvēlējies tieši Wolt?

Tāpēc, ka esmu izmēģinājis daudz citus darbus. Man patīk braukt ar velo neatkarīgi no laika apstākļiem. Nevaru četrās sienās. Esmu strādājis policijā, par pavāru, inventarizāciju veicis un vēl daudzās vietās, bet tomēr nav mans. Ir brīvība – strādāju kad gribu, kad ir spēks. Gribu brīvdienu – paņemu brīvu. Gribu pabeigt ātrāk darbu – pabeidzu. Gribi pusdienas? Izslēdz aplikāciju, paēd un slēdz iekšā. Dienas vidū klusums? Arī apsēdies uz soliņa, gaidi sūtījumu, ēd sev lidzpaņemtās pusdienas. Es sev no rīta uztaisu pankūkas un turpat uz soliņa paēdu. 

Pats arī esi Wolt lietotājs?

Vēl nav sanācis, bet noteikti kad uzsākšu tad gribēsies visu laiku pasūtīt. Bieži vien lielākais mīnuss šajā darbā ir tas, ka grūti turēties pretī smaržai restorānos, gribētos visu nogaršot. 

Kādi ir izsalkuši klienti? Vai nav nepacietīgi vai dusmīgi?

Tieši otrādi – viņi ir priecīgi! Jo beidzot ēdiens ir klāt 🙂 Iepriekšējā darbā bija vairāk gadījumu ar dusmīgiem klientiem, jo pievedām preces un dokumentus, bet Wolt visi ir priecīgi. 

Vai Tev nav bail no lietus un aukstuma?

Esmu priecīgs par to! Pirmkārt, ir ļoti daudz pasūtījumu un arī mazāk kurjeru uz ielas 🙂 Nav nepiemērotu laika apstākļu ir tikai nepiemērots apģērbs!

Ir bijušas situācijas kur restorāns iedod nepareizo ēdinu?

Ar restorānu nav bijis. Pašam ir gadījies aizmirst klienta dzērienu restorānā, bet to izdevās veiksmīgi atrisināt. Visi esam tikai cilvēki. Šis ir vēl mazākais. Ir risināti smagāki gadījumi.

Ko Tu dari ārpus Wolt?

Vislabāk man patīk pavadīt laiku ar meitu. Tas arī bija iemesls kādēļ gribēju atgriezties Latvijā. 

Vai ir vēl kas ar ko vēlies padalīties?

No pieredzes kad tuvojas ziema un ir auksts laiks labākā recepte pēc aukstas darba dienas kā sasildīties mājās ir melna tēja ar citronu, ingveru, medu un Rīgas Melno Balzāmu. Garša nav tā labākā, bet sasilda ļoti ātri. Kurjeriem iesaku izmantot gaismiņas un labas velo atslēgas. Saslēgt rāmi kopā ar ratu nav tik droši – labāk pieslēgt pie staba. 

Wolt x Artūrs