Atraskite – Soul

Jog išsirinkti restoranų gausybėje būtų kiek lengviau pristatome išsamias restoranų apžvalgas. Šįkart apie istoriniame Kauno pastate pačioje Rotušės aikštėje įsikūrusį restoraną „SOUL“.

Istoriniame Kauno pastate pačioje Rotušės aikštėje įsikūręs restoranas „SOUL“ savo meniu puikiai apjungia įvairių šalių virtuves. Kai kurie meniu pavadinimai tikrai intriguoja, o grupelėmis vis užsukantys turistai noriai ragauja tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus tokius kaip grybų sriubą, silkę ar kopūstienę, pateiktus visiškai kitaip, net ir lietuvio skoniui neįprastame pavidale. Be to, šalia lietuviškų patiekalų galima rasti ir mėsainius, daugybę pasirinkimų su jūros gėrybėmis, didkepsnius, makaronų patiekalus bei nemažai variantų, tinkamų vegetarams. Visi patiekalai pamalonins ir tuos, kuriems svarbi pietų stalo estetika: viskas ne tik labai skanu, bet ir vizualiai patrauklu.

Iš užkandžių rinkomės sūrio spurgytes, nustebinusias ne tik traškumu, bet ir spalvomis. Juodas spurgas pradžioje norisi ragauti atsargiai, tačiau subtilus skonis ir lengvas aštrumas, jas dažant į sodrų kepintų paprikų padažą, labai tinka belaukiant pagrindinių patiekalų, o šalia ypač dera ir naminis, čia pat vietoje gaminamas, uogų limonadas.

Pagrindiniams patiekalams pasirinkome perlinio kuskuso salotas su „Stracciatella“ sūrio kremu bei vištienos filė „Sous vide“. Salotos dar pagardintos granatų sėklomis ir kedrinių pinijų riešutais. Tai – gaivus patiekalas, norintiems lengvų pietų, su vaisių rūgštele, akomponuojančia švelniam sūrio skoniui. Tokios salotos tiks ieškantiems egzotiškesnių skonių, nes derinys išties naujas ir netikėtas.

Vištienos patiekalas taip pat sužavėjo jau savo aprašymu meniu. „Čili kakavos marinate lėtuoju būdu ruošta vištos filė, patiekiama su šviežiomis daržovėmis, morkų muslinu ir jogurtiniu ‚Tzatziki‘ padažu“,- skamba gardžiai, ar ne? Vištiena tikrai sultinga, aromatinga, soti, su šildančiu aštrumu, puikiai tinkanti rudenėjant.

Restoranas taip pat siūlo ir daugybę desertų: kelių rūšių ledus, „Lava cake“, Tiramisu, o mes norėjome paragauti prancūzišką vietoj gaminamą „Creme Brulee“ su mangų tyre ir rome brandintomis vyšniomis. Įprastą saldų deserto skonį puikiai papildo ryškaus skonio vyšnios. Galima užsukti čia vien dėl jo, prie puodelio kvapnios kavos jaukiam pokalbiui, kai norisi sušilti ir „ko nors saldaus“.

Dėl patiekalų ir skonių įvairovės „Soul“ restorano meniu tiktų ir didesnei šventei ar didesnei kompanijai, o labiausiai tada, kai šiuo metų laiku įprastai lyja, šąla ar tiesiog apima tingulys keliauti į miestą. Net jei ir nelaukiat svečių, visada galima pasidaryti šeimos pietus kiek kitokius, neįprastus ir užsisakius maistą į namus paeksperimentuoti su skoniais ar net skirtingų šalių virtuvėmis!

Užsisakykite maisto į namus iš Soul!