Atraskite – Bokštas

Sausio mėnuo – metas, kai mieste praėjusias šventes maloniai primena vis dar vitrinose žibančios lemputės, tačiau šurmuliui pasibaigus jau galime atsikvėpti ir neįpareigojančiai susitikti su draugais vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams ar vakarienei. Tam puikiai tinka Kauno centre išskirtiniame pastate visai šalia Laivės alėjos įsikūręs restoranas „Bokštas“. Ramiai muzikai grojant fone galima smagiai šnekučiuotis, ragaujant išskirtinius patiekalus iš plataus restorano meniu. 

Laukiant maisto žvarbesnę dieną puikiai tiks puodelis šaltalankių arbatos, o norintiems neįprasto varianto ar net iššūkio, verta užsisakyti „Mojito Spicy-Tabasco“ – šalto, bet labai aštraus nealkoholinio mėtų kokteilio. Aitriųjų paprikų gerbėjams būtina paragauti – skonis iš tikrųjų maloniai nustebins.

Mes pirmiausiai išsirinkome brusketas: vegetarišką su pusiau vytintais pomidoriukais bei brusketą su avokadais ir krevetėmis. Šviežiai paskrudintos, pagardintos aukštos kokybės aliejumi ir balzaminiu actu, sočios, aromatingos, su puikiai suderintais tiek gaiviais, tiek sodriais skoniais, todėl labai geras pasirinkimas pradžiai, tačiau nepaliekančios sunkumo jausmo prieš kitų patiekalų degustaciją. Brusketų taip pat siūloma ir su sūdyta lašiša, todėl vakarieniaujant keliems žmonėms, galima užsisakyti skirtingas ir išragauti visų restorano siūlomų variantų. 

Iš gausaus meniu dar užsisakėme ir šviežių figų salotas su „Buffalo“ sūriu ir granatų sėklomis bei traškiomis sultenėmis. Tai – lengvas patiekalas, tinkamas norintiems sveiko ir subalansuoto maisto. Beje, kartu su daržovių brusketa kaip užkandžiu, tai gali būti tikrai sotus vakarienės variantas vegetarams. 

Išbandėmė ir įmantriai skambantį antienos krūtinėlės kepsnį, patiekiamą su morkų muslinu, kukurūzų polenta, keptomis ankštinėmis pupelėmis ir raudonojo vyno su bruknėmis padažu. Kaip ir kiti restorano patiekalai, taip ir šis, pirmiausiai valgomas akimis. Pateiktas nepriekaištingai, o morkų muslino ir kukurūzo polentos pagardas puikiai dera prie sultingo ir minkšto kepsnio. 

Tiek paukštienos, tiek kitų mėsos patiekalų pasirinkimas labai didelis, taip pat restorane siūlomi mėsainiai bei tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalai tokie kaip Dainavos krašto grikių blynai, bulvių plokštainis (rekomenduojamas didesnei kompanijai) ar„Senolių“ obuolių ir kmynų gėrimas iš tradicinių gėrimų meniu. Net ir užkietėjusiems lietuviškos virtuvės gerbėjams bus ką išsirinkti, kol teikiantys pirmenybę Viduržemio jūros regiono virtuvei galės mėgautis makaronais su jūros gėrybėmis ar keptomis tigrinėmis krevetėmis su mango padažu.

O jei žiemą ne visada norisi keliauti iš namų ar jau seniai norėjote pasikviesti svečių, bet gaminti vakarienę atrodo varginanti idėja, maistą iš „Bokšto“ galima užsisakyti į namus. Vietoj ilgo pasiruošimo virtuvėje, galėsite rūpintis jaukumu, užsidegti žvakių ar išrinkti nostalgišką garso takelį. Ir svečių laukimas nekels galvos skausmo, nes žinosite, kad užsakymas atkeliaus reikiamu laiku, patiekalai bus skanūs, o kalnas lėkščių negadins nuotaikos pavalgius.