Najčastejšie otázky ?

Wolt je predsa len pre väčšinu z nás úplná novinka. Je nám preto jasné, že máte veľa otázok. A tu sú odpovede na tie najčastejšie z nich! Ako Wolt vlastne funguje? Ako zadať promo kód, alebo kde môžem Wolt kontaktovať, ak mám problém, nápad alebo pripomienku? Krásne čítanie, respektíve skôr nachádzanie odpovedí! ?

Toto je Richard. Ak máte otázky, Richard má odpovede.

NAJSKÔR TIE NAOZAJ NAJČASTEJŠIE OTÁZKY:

Ako si môžem cez Wolt objednať?
Objednávka je možná ako cez www.wolt.sk, tak cez aplikáciu dostupnú pre iOS aj Android. Je potom možné si vybrať medzi doručením domov, vyzdvihnutím jedla v reštaurácii, alebo vychutnaním si obľúbeného jedla priamo v reštaurácii. Na všetky tri možnosti je potom možné využiť tzv. predobjenávku, kde si jedlo môžete objednať dopredu, a to až 7 dní.

Za koľko si minimálne musím objednať a koľko stojí doručenie?
Minimálna objednávka je momentálne nastavená na 6 EUR, s tým, že štandardné doručenie stojí 1,49 EUR (tam sa zmestia všetky objednávky do 1,5 km, potom sa za každých 1000m pridáva 1,00 EUR). Viac o cenách doručenia nájdete tu.

Čo sú to Wolt kredity?
Kredity znamenajú zľavu, preto ich máme tak radi! 😍 Kredity môžete získať zadaním rôznych promo kódov, na ktoré narazíte na internete, či v offline prostredí. Uplatňujú sa automaticky (pokiaľ túto možnosť neodškrtnete) a vždy vám odčítame tie kredity ktorých platnosť končí najskôr.

Ako fungujú promo kódy?
Každý zákazník má svoj unikátny promo kód. Nájdete ho v aplikácii pod svojím profilom. Zdieľajte ho s priateľmi, tým im automaticky poskytnete dokopy až 6 EUR v kreditoch. Akonáhle váš známy prvú objednávku dokončí, bude jemu aj vám pripísaných 2 EUR, rovnako aj pri ďalších 2 objednávkach (čiže spolu 6 EUR). A takto to pôjde za každého kamaráta alebo kamarátku, ktorú odporučíte. Viete si tak pekne zarobiť. Znenie promo kódu si môžete raz zmeniť, aby bol čo možno najosobnejší.

Chcel/a by som sa stať Wolt kuriérom/kuriérkou. Navediete ma, ako nato, prosím?
Určite! Robiť kuriéra pre Wolt je zábava. Stačí mať bicykel, skúter, alebo auto. Zaručujeme priateľský a férový prístup a tiež dobré peniaze (za hodinu v pohode 10€)! Najjednoduchšie je prihlásiť sa cez tento formulár. My vás potom pozveme na úvodné predstavenie, a ak všetko pôjde podľa plánu, privítame vás v tíme, wohoo!

Moja obľúbená reštaurácia nie je na Wolte. Čo môžem urobiť?
Ak ste majiteľ alebo manažér reštaurácie, vyplňte, prosím, nasledujúci formulár. My sa na to pozrieme a ozveme sa. Ak ste zákazník, ktorému jeho obľúbené miesto na Wolte chýba, alebo pre nás máte tipy, ktoré reštaurácie zahrnúť, budeme veľmi radi, ak nám napíšete cez chat v aplikácii, na Facebooku, alebo na Instagrame.

Mám alergiu. Kde nájdem informácie o alergénoch?
Ak máte alergie na potraviny, ktoré by mohli poškodiť vaše zdravie, obráťte sa, prosím, pred odoslaním objednávky na reštauráciu, aby ste si boli istý/á, že jedlo žiadnu z potravín neobsahuje. Kontaktné informácie reštaurácie, vrátane telefónneho čísla, nájdete pod “Viac informácií” priamo v appke. Takto si budete istý/á, že reštaurácia o alergii vie a pripraví jedlo podľa vašich potrieb. Budete tiež informovaný/á, ak reštaurácia nebude schopná jedlo pripraviť. Potom vás budú informovať o ďalších možnostiach, ktoré lepšie vyhovujú vaším diétnym obmedzeniam. Wolt uvádza popis jedál s informáciami poskytnutými reštauráciou. Samotná reštaurácia je teda najlepším zdrojom pre zodpovedanie otázok o presných prísadách použitých v pokrmoch a o tom, ako ich pripravujú. Vždy sme tu ale samozrejme k dispozícii aj my. Budeme radi, ak nás budete kontaktovať cez chat v aplikácii.

PLATBY

Moja objednávka bola zamietnutá. Držíte stále moje peniaze?
Z vášho účtu sme zablokovali tzv. kreditný poplatok, čo neznamená, že sú peniaze preč – znamená to, že pokiaľ vaša banka poplatok neuvoľní, nemôžete ju použiť. Doba trvania poplatku závisí na vašej banke, Wolt im hovorí, aby ho uvoľnili čo možno najskôr.

Zaplatil(a) som niečo z mojej karty, keď som si ju na Wolt pridal(a)?
Pri prvotnom pridaní karty na Wolt si účtujeme poplatok vo výške 1 EUR, ktorý používame ako overenie, či vaša karta funguje. Je okamžite vrátený späť, takže touto transakciou nestratíte žiadne peniaze. 

Môžem platiť v hotovosti?
Nie. Cez Wolt je možné platiť len kartou, ktorú máte v aplikácii zadanú, prípadne cez Apple Pay alebo Google Pay.

DORUČENIE 

Doručenie trvá príliš dlho. Čo s tým?
Toto sa stáva, keď toho majú v reštaurácií veľa, alebo toho majú veľa naopak Wolt kuriéri a kuriérky. Vždy ale automaticky upravujeme časové odhady, aby ste vedeli, s akým časom na doručenie počítať.

Niektoré položky v mojej objednávke chýbajú alebo sú nesprávne. Čo teraz?
Kontaktujte našu podporu a my sa o to postaráme! Predsa len občas reštaurácie aj kuriéri urobia chybu. Robíme ale všetko, čo je v naších silách, aby sme každú ľudskú chybu napravili.

Kuriér ide na nesprávne miesto!
Na mape je ukázaná skutočná poloha kuriéra. Niektoré doručenia cez Wolt sú viazané, čo znamená, že vaša adresa nemusí byť tým úplne prvým miestom doručenia objednávky pre kuriéra. Viazané objednávky robíme iba vtedy, keď dávajú absolútny zmysel a málokedy kvôli nim čakáte dlhšie, než obvykle.

Kde je kuriér? Aplikácia hovorí “čoskoro”, ale nie je tu.
Časové odhady sú predpovede, nie presné časy. Vždy však môžete sledovať kuriéra na mape. Veríme, že u vás bude, ani sa nenazdáte!

Ako sa spojiť so zákazníckou podporou?

Pokiaľ ste vhodnú odpoveď na vaše otázky nenašli vyššie, budeme radi, keď nám napíšete a to cez tieto kanály:

Použite v aplikácii Wolt v sekcii Profil > Rýchle odkazy > Zákaznícka podpora. Tam radi zodpovieme všetky vaše otázky, už do 1 minúty.

Napíšte nám mail na support@wolt.com

Pošlite nám správu na Facebooku, alebo Instragrame.