Pomôžme reštauráciám v tomto neľahkom období – aké kroky podniká Wolt a čo môžete spraviť vy?

Gastronómia v súčasnosti čelí kvôli pandémii koronavírusu nesmierne náročnej situácii. Podniky fungujú v obmedzenom režime, bez fyzickej prítomnosti zákazníkov, ktorí v rámci preventívnych opatrení ostávajú v bezpečí domova. Platformy zamerané na donášku jedla, akou je aj Wolt, sú v tomto období pre reštauračný priemysel ešte dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým. Vo Wolte si plne uvedomujeme, že pomôcť reštauráciám a zachrániť ich fungovanie je teraz našou bezvýhradnou povinnosťou. K vzniknutej situácii pristupujeme nanajvýš zodpovedne a preto by sme sa chceli podeliť o ďalšie kroky, ktoré v momentálnej kríze podnikáme nielen ako firma, ale aj ako ľudské bytosti, ktorým na záchrane našich obľúbených lokálnych reštaurácií nesmierne záleží.

Toto je prvá skupina opatrení, ktoré sa Wolt rozhodol prijať:

  1. Rozhodli sme sa poskytnúť pomocnú ruku reštauráciám sústredením všetkých našich marketingových prostriedkov primárne do pomoci lokálnym podnikom. Malí a strední podnikatelia sú v tejto kríze najzraniteľnejšou skupinou, ktorej budúcnosť závisí od podpory nás všetkých. Našim reštauračným partnerom momentálne najviac pomôže zvýšiť svoj počet objednávok. Mnoho z nich stratilo v uplynulom období 50 až 80 percent svojich príjmov. Navýšiť predaje preto momentálne potrebujú viac ako soľ. Najlepší spôsob, ako im v tom Wolt pomôže, bude viac marketingového priestoru naprieč všetkými našimi komunikačnými kanálmi – od proma v aplikácii, cez zapojenie influencerov, až po reklamy na sociálnych sieťach. Medzi reštaurácie takto rozdelíme v nasledujúcich 30 dňoch niekoľko desiatok tisíc eur.
  2. Pripravujeme zvyšovanie frekvencií výplat pre reštaurácie, ktoré už čoskoro budú môcť dostávať svoj podiel z predajov cez Wolt až 2x za týždeň. Doposiaľ sme boli schopní poskytovať reštauráciám ich zisky raz týždenne. Veríme však, že zabezpečením pravidelnejšieho príjmu dokážeme našim partnerom v tomto neľahkom období výrazne pomôcť v každodennom fungovaní. Reštaurácie zbavíme zbytočného stresu a poskytneme im prostriedky na výplaty pre zamestnancov, platby za tovar, nájom, či odvody. Každý podnik sa pritom môže sám rozhodnúť, ako často chce platby dostávať (mesačne, raz za dva týždne, raz týždenne, dvakrát týždenne). V praxi to znamená, že odteraz v podstate umožňujeme našim reštauračným partnerom z celého sveta prístup k niekoľkým miliónom eur oveľa rýchlejšie.
  3. Na globálnej, ako aj lokálnej úrovni sme v kontakte s miestnymi orgánmi a inými inštitúciami s rozhodujúcim právom v oblasti reštauračného priemyslu. Vedieme nekončiacu diskusiu o tom, ako našich partnerov v tomto neľahkom období najlepšie podporiť a konzultujeme opatrenia, ku ktorým v našich trhoch pristupujeme. Koniec koncov, práve vláda a jej rozhodnutia majú najväčší vplyv na to, čo bude s gastro segmentom ďalej.

Kroky, ktorými môžete pomôcť vy:

  • 4. Podporte lokálne reštaurácie a pomôžte tak podnikom prežiť. Či už patríte k tým, ktorí si v týchto dňoch spríjemňujú home office objednávaním alebo s radosťou znova-objavujete zákutia svojej kuchyne, nezabúdajte na svoje obľúbené podniky.⁣⁣ Vo všeobecnosti platí, že čím nezávislejšia prevádzka, tým ohrozenejší biznis.Ak sa náhodou v blízkych dňoch rozhodnete objednávať z Woltu:⁣⁣

? Dajte šancu menšej, lokálnej reštaurácii – pomáhate tak udržať fungovanie podnikov, ktoré našu podporu aktuálne nesmierne potrebujú⁣⁣

? Pomôžte nám budovať o dôležitosti pomoci lokálnym reštauráciám povedomie v online svete a šírte túto správu do sveta s použitím hashtagu #myslimelokalne⁣⁣

  • 5. Objednajte z pohodlia domova jedlo pre svojich blízkych. Máte priateľov, ktorí sa práve vrátili zo zahraničia a sú v povinnej 14-dňovej karanténe, dali by si niečo domáce, no kým im donesiete nákup, nejakú chvíľu to potrvá? Wolt vám v takejto chvíli rád pomôže. Potešiť však môžete aj svojich starých rodičov, pre ktorých je najbezpečnejšie zostať teraz doma.
  • 6. Ukážte Wolt členom svojej domácnosti. Objednajte si domov viac jedál zo svojej obľúbenej reštaurácie a nakŕmte ním svojich spolubývajúcich, rodinu, alebo si jedlo odložte na ďalší deň, či do mrazničky na horšie časy. Takýmto spôsobom jednak ušetríte za donášku, zatiaľčo reštauráciu podporujete dvojnásobne.
  • 7. Množstvo reštaurácií ponúka na vlastných webových stránkach darčekové karty, ktoré bude možné využiť, akonáhle svoje prevádzky znova sprístupnia zákazníkom. Nezabúdajte, že aj ich zakúpením podniky podporujete, keďže tým pomáhate udržať ich biznis.

Viac informácií a odporúčaní ohľadom bezpečnostných opatrení, ktoré Wolt podniká v období pandémie COVID-19 sme poskytli v tomto blogu.