Grashka Deli

Plant-based deli of tomorrow

This menu is in Slovenian. Would you like to view a machine translation in another language?

GLAVNE JEDI

Proteinka bowl

Mariniran tempeh, laški fižol, redkvice, ajdova kaša s pečeno zelenjavo, mešana solata in preliv iz sojinega jogurta

€11.50

Popular

Tempehar

Glaziran tempeh na žaru, pečen krompir, kimchi, gorčična majoneza, BBQ omaka, sezonska solata

€13.50

Roler

Štručka s tatarsko ajdo, dimljen ajdov valj, fermentirane kumare s šalotko in svežimi zelišči, miso majoneza, karamelizirana čebula

€11.50

Potato

Pečen krompir z zelišči in česnom, fermentirana čičerikina rikotta, drobnjak

€5.90

Popular

Ostrigar pohanček

Paniran bukov ostrigar, hišni ferment, borlotti mayo in kimchi ketchup

€8.90

Ostrigar burger

Paniran bukov ostrigar, zeljni coleslaw z borlotti majonezo, kimchi ketchup, gobji ragu z rdečim vinom, pražen kodrolistnat ohrovt, kimchi kečap in majoneza iz borlotti fižola

€13.00

Popular

Pomladna skleda

Radičeva solata, krompir, čemažev pesto, čičerikina solata, Oyster Jerky, Chiko kocke

€10.50

HITRE REŠITVE

Chiko panini

Kamutov toast, fermentiran čičerikin blok, bazilični pesto, pečena bučka, suh paradižnik, majoneza borlotti, sezonska solata

€6.90

Buck focaccia

Pogača iz temne leče, čičerikina rikota s koprom, dimljen ajdov valj, pečeno korenje, okisana rdeča čebula, rukola

€6.90

Sladek in hrustljav krompirček

€4.90

Popular

SLADICE

Chick

Hrustljavo testo z ovsenimi kosmiči in semeni, limonina krema iz fermentirane čičerike, sadni preliv

€5.90

Hazelish

Hrustljavo testo z ovsenimi kosmiči in semeni, lešnikova krema, pomarančna marmelada

€5.90

Hruškov kolač

Hruškov kolač z mandlji in miso pasto

€5.50

PEKOVSKI IZDELKI

Burek zavitek

Burek s fermentirano čičerikino kremo

€3.50

Popular

Rogljiček

Ajdov rogljiček z orehi

€2.70

Rolica

Ajdova rolica z lešnikovo kremo

€2.50

ZAMRZNJENO

Pica Peppe (446 g)

Pica testo s kaljeno ržjo, fermentirana čičerikina krema, dimljen ajdov valj, olive, bazilični pesto, sveža bazilika Izdelek je zamrznjen

€8.00

Pica Nordik (446 g)

Pica testo s čičerikino moko, fermentirana čičerikina krema iz borlotti fižola in hrena, dimljen bukov ostrigar, kapre, bela čebula, borlotti krema z rdečo peso, rukola Izdelek je zamrznjen

€8.00

Burek (720 g)

Hrustljavo pecivo iz vlečenega testa s fermentirano čičerikino kremo Izdelek je zamrznjen

€9.00

Štruklji (500 g)

Ajdovi štruklji z lešnikovo kremo Izdelek je zamrznjen

€7.00

DELIKATESE

Bio tofu klasik (200 g)

Ekološki sojin blok. Tofu iz ekološke soje pridelane znotraj Evropske unije. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje Pasterizirano živilo Vegansko živilo Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in gorčice Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 2 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€2.00

Bio tofu dimljen (200 g)

Blok ekološke in dimljene soje. Tofu iz ekološke soje pridelane znotraj Evropske unije. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje Pasterizirano živilo Vegansko živilo Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in gorčice Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 2 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€3.30

Bio tempeh klasik (200 g)

Fermentirana ekološka soja z micelijem Rhizopus Oligosporus. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje Vsebuje cca 10g proteinov. Vegansko živilo. Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in zelene. Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom. Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 2 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€4.00

Bio tempeh dimljen (170 g)

Fermentirana in dimljena ekološka soja z micelijem Rhizopus Oligosporus. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje Vsebuje cca 10g proteinov. Vegansko živilo. Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in zelene. Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom. Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 2 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€4.00

Bio fermentiran čičerikin blok klasik, Chiko (200 g)

Fermentiran čičerikin blok. Kremast in narejen iz fermentirane čičerike. 100% rastlinski izdelek Fermentirano živilo Vir beljakovin in prehranskih vlaknin Brez eksotičnih olj in umetnih aditivov Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 3 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€4.50

Bio fermentiran čičerikin blok rožmarin in poper, Chiko (200 g)

Fermentiran čičerikin blok z rožmarinom in poprom. Fermentiran blok čičerike z ekstra deviškim oljem, sušenimi paradižniki in mediteranskimi začimbami. Fermentirano živilo Vir beljakovin in prehranskih vlaknin Brez eksotičnih olj in umetnih aditivov Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 3 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€4.50

Bio fermentriran čilčerikin blok dimljena paprika, Chiko (200g)

Fermentiran blok čičerike z ekstra deviškim oljem in dimljeno papriko. 100% rastlinski izdelek Fermentirano živilo Vir beljakovin in prehranskih vlaknin Brez eksotičnih olj in umetnih aditivov Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 3 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€4.80

Bio ajdov valj klasik, Buck (250 g)

Dimljen ajdov valj. Idealen na pizzi, v sendvičih ali kot del rastlinskega narezka. Dober vir sestavljenih ogljikovih hidratov in beljakovin. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke slovenske ajde. Pasterizirano živilo. 100% rastlinski izdelek. Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom. Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 3 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€5.60

Bio ajdov valj pikant, Buck (250 g)

Dimljen ajdov valj s čilijem. Idealen na pizzi, v sendvičih ali kot del rastlinskega narezka. Dober vir sestavljenih ogljikovih hidratov in beljakovin. Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke slovenske ajde. Pasterizirano živilo. 100% rastlinski izdelek. Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom. Rok uporabe: Živilo je pasterizirano. Rok trajanja 3 mesece. Hranite v hladilniku. Po odprtju porabiti v enem tednu.

€5.60